Durant la setmana del 4 al 8 d’abril els i les alumnes de 1r a 3r d’ESO han realitzat el Treball de Síntesi.

1r ESO

El Treball de Síntesi de 1r d’ESO ha consistit en la creació d’un JOC COOPERATIU. Per dur a terme un bon treball en grup, al llarg de la setmana els i les alumnes han dut a terme diferents activitats relacionades amb l’educació emocional, com la comunicació, les habilitats socials, la resolució de conflictes i el treball cooperatiu. Per fer-ho han fet tallers de Zometool, visionat i col·loqui de curtmetratges, un taller d’activitat física cooperativa i un taller d’educació emocional amb dinàmiques de resolució de conflictes i gestió emocional. A la vegada, han treballat com aplicar el text instructiu i com defensar el seu joc en una exposició oral.

2n ESO
Durant la setmana de síntesi, l’alumnat de segon ha treballat un tema de sostenibilitat, concretament, el paper d’alumini; un producte habitual a les nostres cases.

Amb aquest treball han pogut prendre consciència de l’impacte que l’ús del paper d’alumini genera en l’ambient, han après com allargar la vida útil d’aquest element i han buscat alternatives al seu ús. Finalment, han estudiat les característiques d’un bon cartell i d’una bona presentació per exposar tots els seus resultats.

3r ESO

Els alumnes de 3r d’ESO han realitzat un treball de síntesi interdisciplinari que uneix la publicitat amb els dispositius electrònics.

Aquest any com a escola hem pogut formar part del programa Generació Reset. Un programa que té els objectius de conscienciació dels problemes ambientals i socials derivats de la producció d’aparells electrònics.

S’han treballat conceptes com l’obsolescència programada, la petjada ecològica i s’han conegut iniciatives que promouen un ús dels dispositius electrònics més sostenible. Els i les alumnes han pogut participar d’un taller per aprendre a reparar i reciclar els mòbils per donar-los una vida útil més llarga.

Un cop conscienciats de les conseqüències socials i mediambientals, els i les alumnes han vist els recursos lingüístics i plàstics que s’utilitzen en la publicitat. Finalment, en petits grups de treball, han creat anuncis que exposant la problemàtica actual derivada de la producció dels dispositius electrònics.