Compromís social i mediambiental

Escola Gravi

Comissió equitat

Comissió formada amb la idea de proporcionar un espai segur on l’alumnat sigui lliure d’expressar-se quan se senti violentat o agredit dins i fora de l’aula, ja sigui física o verbalment.

La comissió està formada per membres de l’alumnat i el professorat amb l’objectiu de poder transmetre les propostes, queixes i/o reivindicacions que els arribin de totes les persones vinculades a l’escola i, d’aquesta manera, fer de la Gravi un espai inclusiu.

Comissió sostenibilitat

Barcelona escoles +sosteniblesSom una escola de la Xarxa Municipal d’Escoles +Sostenibles. Gestionem els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) principalment des de la Comissió de Sostenibilitat. Aquesta comissió vertebra les tres etapes i té una representació de tota la comunitat escolar. Els agents principals són alumnes: decideixen, actuen, proposen…

Almenys una vegada cada trimestre ens reunim en plenària i compartim i valorem les actuacions. Cada etapa fa les reunions que creu necessàries al llarg del curs. Una comissió de l’AFA organitza almenys una activitat cada curs amb la col·laboració de l’alumnat.

La comissió està organitzada com una cooperativa i podem destacar algunes actuacions com: l’apadrinament de la font del Bacallà a Collserola (diferents actuacions com neteja de l’entorn, canalització del torrent, erradicació d’espècies invasores no autòctones…), recapte d’aliments (dos cops al curs i lliurament a alguna entitat del barri), participació en la Setmana Europea de Reducció de Residus (cada curs hi fem la nostra aportació), plantació als horts i manteniment d’espais verds de l’escola, campanyes de sensibilització i estalvi energètic…

ODS Objectius Desenvolupament Sostenible