Escola Gravi història

Escola Gravi

Escola GraviLa nostra escola començà la seva activitat el curs 1966-67, amb el nom de Sociedad Cooperativa de Enseñanza Gravi. Era aleshores una escola que depenia de la Cooperativa Graciense de Viviendas, que la va crear com a obra social per als fills dels propietaris de l’esmentada cooperativa, i vinculada a la parròquia de Sant Cebrià. L’escola va començar a l’actual edifici dels carrers Palou i Veciana. Posteriorment, es van incorporar la resta de locals (Jericó i Avda. Vallcarca).

L’any 1975, GRAVI es constituí com a cooperativa de pares. En aquell temps, l’escola encara depenia de la Cooperativa Graciense de Viviendas, com el seu nom indica: GRAVI, de Graciense de Viviendas. Arribat l’any 1977, la cooperativa escolar de pares es deslligà totalment de la Cooperativa Graciense de Viviendas. L’any 1983  l’escola passà a anomenar-se ESCOLA GRAVI SCCL.

Al llarg de tretze anys, l’escola va formar part del CEPEPC (Col·lectiu d’Escoles per l’Escola Pública Catalana), però quan es va haver de decidir la seva integració definitiva a la xarxa pública, durant el curs 1987-1988, es va prendre la decisió de continuar essent escola privada, concertada, cooperativa de pares.

Al curs 1995-1996, l’escola passà a ser una  Societat Cooperativa Catalana Limitada d’Ensenyament de Treball Associat, ja que les famílies cediren la gestió de l’escola a les persones treballadores de l’escola. La nostra assemblea està integrada pel personal docent i pel personal d’administració i serveis.

Actualment, l’escola forma part de la Federació de cooperatives d’Ensenyament de Catalunya (EscolaCoop)  i de l’Associació Empresarial d’Escoles Cooperatives de Catalunya.

L’Escola Gravi celebra els seus 50 anys