Qui som

Projecte educatiu

Gravi som una escola cooperativa federada a Escolescoop. Els valors cooperatius són l’eix vertebrador del nostre projecte. Tenim un funcionament democràtic amb la implicació de tothom.

Cooperació

Innovació

Educació emocional

La cura del nostre alumnat i la comunicació i transparència en el tracte amb les famílies ens caracteritza. Per això tenim un equip estable i expert amb la capacitat de despertar el talent de l’alumnat en un projecte 3-18 anys que permet mantenir una línia pedagògica comuna i un seguiment de la persona en tota la seva escolaritat.

A la vegada estem disposats/ades a adaptar l’escola a cada moment per tal de donar resposta a les diferents realitats del nostre alumnat. La línia comuna a tot el nostre treball és que aquest sigui vivencial i que ajudi uns/es i altres a millorar en tots els àmbits: el treball en equip, l’adaptació als canvis, l’autoconeixement, l’expressió oral… La situació actual encara demostra més la importància d’educar en aquests aspectes.

Entenem la innovació pedagògica com el diàleg i el debat necessaris per trobar les millors eines i estratègies per arribar a la diversitat que enriqueix el nostre projecte educatiu

No tenim una única metodologia de treball, som gent amb inquietuds per anar coneixent allò que està passant al món educatiu i anar-ho adaptant a la nostra realitat. Som una escola amb més de 50 anys d’història, alhora una escola amb ganes de viure el moment. Participem en “Xarxes pel canvi” i avancem cada cop més cap a un treball a partir de materials propis del claustre.

Disposem d’un equip psicopedagògic integrat en el claustre que orienta i proposa actuacions per atendre millor alumnat i famílies.

Vivim un bon ambient a l’escola, hi tenen cabuda la confiança mútua, el respecte, el compromís. Els vostres fills i filles hi troben un clima relaxat en el qual es fomenta l’espontaneïtat.

Tenir tres edificis diferenciats per etapes permet que l’escola creixi amb l’alumnat. Espais de confiança, a la mida dels tots/es i adaptats a cada moment.

Apostem per l’atenció a la diversitat i entenem que aquest fet no passa tan sols per atendre les dificultats, sinó també per intentar acostar-nos a cada alumne/a. Afavorim l’autoestima dels nostres nens i nenes, creem un ambient de confiança que els ajuda a construir la seva pròpia identitat i guanyar en autonomia.

Ens agrada que les famílies se sentin part de l’escola. Per això fem reunions periòdiques de delegats/des de classe per seguir els temes generals. Mantenim una estreta relació amb l’AFA, obrim activitats de l’escola a la participació de les famílies (danses, teatre, concert d’hivern…) i impulsem activitats singulars com l’Escola de famílies i el GraviCros, que és una activitat esportiva per fer en família i un autèntic èxit com a espai de trobada de tota l’escola.