La Sara Pérez, alumna de segon de Batxillerat, ha estat reconeguda amb el 2n premi Domènec Font de comunicació de la Universitat Pompeu Fabra.

El treball de la Sara analitza com els diaris de quatre països diferents (Estats Units  d’Amèrica, Nova Zelanda i Espanya amb una anàlisi independent de Catalunya) han tractat la pandèmia de la Covid-19 en els seus titulars en funció de la seva orientació política. Per respondre a aquesta pregunta, ha comparat amb el programari “Atlas.ti” les portades de vuit diaris durant una setmana dels mesos de març, abril i maig de 2020.

Aquest estudi inclou dos diaris per país: The New York Times, The New York Post, ABC, El País, Diari Ara, La Vanguardia, The New Zealand Herald i The Dominon Post. Els resultats conclouen que els diaris considerats d’esquerres han utilitzat en primer lloc els marcs: “polític” (21,06%), “llibertat” (17,97%) i “econòmic” (16,41%). En canvi, els diaris considerats de dretes han utilitzat els marcs “polític” (24,11%), “econòmic” (14,18%) i “por” (12,77%). Els resultats també demostren que poden haver altres factors claus per determinar l’enquadrament utilitzat per cada diari, com ara els interessos comercials dels països.