En motiu de la vaga d’estudiants, convocada el 23 de març contra la sentència del Tribunal Suprem que obliga a realitzar un 25% en castellà, el sindicat d’estudiants de Gravi va realitzar el següent manifest:

“Des del Sindicat d’Estudiants dels l’escola Gravi mostrem el nostre rebuig total davant la sentència del Tribunal Suprem que obliga a realitzar un 25% en castellà. Ho entenem com una imposició per part de l’Estat espanyol i les seves institucions contra la sobirania i els drets del nostre poble.

El català es troba en greu perill en tots els àmbits de la societat. Segons dades de plataforma per la Llengua, tan sols un terç dels habitants dels Països Catalans l’utilitza de forma habitual. En el cas de l’educació, aquest fet s’accentua: als patis de secundària tan sols suposa el 14% de les converses entre els alumnes, i en prou feines s’arriba a un 40% de classes en català.

Un dels objectius de la Immersió lingüística era, precisament, convertir el català en la llengua vehicular en l’educació i de cohesió social en la societat, àmpliament compartit per la majoria de la societat catalana. Si hem arribat a aquesta situació, però, no ha estat de forma natural. Els atacs per part de l’espanyolisme han estat constants: denúncies, persecucions, professors canviant de llengua, indiferència davant la vulneració de drets, etc.

El català és l’eix vertebrador de la nostra nació, els Països Catalans i, per tant, l’atac contra aquest respon a la seva necessitat de desarticular-nos i esborrar-nos. Així, doncs, assumir la defensa del nostre poble és assumir la defensa de la nostra llengua, sempre i arreu.

Un tribunal espanyol no ha de poder decidir sobre com ha de ser la nostra educació. Això ens pertoca a nosaltres, a les estudiants i al poble català. I volem una educació 100% en català.

Per això, és més important que mai que ens organitzem des de les aules per defensar la nostra llengua. Per això avui les estudiants aturem les classes als instituts. Deixem clar que no acatarem ni un mil·límetre la sentència. Perquè sense català no hi ha escola!”