El passat 22 de febrer de 16h a 20h l’alumnat de 3r d’ESO vam fer una campanya de donació de sang conjuntament amb el banc de Sang i Teixits.

Ens vam organitzar per grups i per hores i ens vam distribuir diferents càrrecs:
– Grup recepcionistes – alumnes que guiaven als donants fins al menjador on es feia la donació de sang,
– Grup atenció al donant – alumnes que donaven els refrigeris, després de la donació donaven als donants menjar perquè recuperessin energia,
– Grup enquestes – alumnes que feien enquestes als donants, per després extreure conclusions,
– Grup informació – alumnes que informaven als donants dels passos a seguir abans d’entrar al menjador i procedir a la donació.

En total a la donació de sang van assistir 37 persones, de les quals 7 no van poder donar per símptomes gripals llues, haver pres mediació, etc. 30 persones sí van poder donar, d’aquelles 30 persones un 43% eren dones i un 57% eren homes. D’aquestes persones el 50% no sabien el seu grup sanguini. En funció de les edats estava repartit de la següent manera:

El 60% dels donants eren familiars dels alumnes o treballadors de l’escola, i el 40% dels donants eren de fora, sense cap mena de vincle. El 26% dels donants era la primera vegada que donaven sang.

També se’ls va preguntar per si havien necessitat mai una donació de sang. Cap dels donants n’havia necessitat però la meitat coneixien algú proper que sí. La majoria dels enquestats no sabien que amb una donació de sang es pot salvar fins a tres vides.

Estem molt contents/es de la campanya que hem portat a terme, de la resposta del barri i de com ens hem organitzat.

Notícia escrita pel grup de l’optativa “Canal de Reporters” de 3r d’ESO.

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded.
I Accept