Actualitat

Projecte Educatiu de Barri

El passat divendres 9 de novembre de 2018 alumnes de cicle mitjà i cicle superior de l’escola van participar en unes activitats organitzades en el marc del «Projecte Educatiu dels barris de Vallcarca i els Penitents i del Coll».

 

Aquest és un pla que està impulsat pel Districte de Gràcia i per l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona.

Alguns dels objectius són planificar les necessitats educatives d’aquests barris i alhora crear espais per parlar sobre la situació educativa al nostre entorn. En aquest sentit cal posar en valor les bones relacions de l’escola Gravi amb les escoles del nostre barri.

L’activitat de divendres va ser dirigida per la Fundació Ferrer i Guàrdia i va consistir en que dos grups de 12 alumnes van comentar com veien l’escola i el barri van compartir possibles propostes de millora.


Més

Noms a les classes

Per segon any els noms de les classes de Primària han estat escollits pels nens i nenes de cada grup.

Es comença plantejant un tema central per cada cicle i a partir d’aquest tema els nens i nenes treballen possibles noms i fan un procés participatiu per escollir el noms que els acompanyarà al llarg del curs.

 

Enguany el tema de cicle inicial era el circ, el de cicle mitjà els monuments i el de cicle superior la geografia.

El tema dels cicles s’anirà alternant cada dos cursos de manera que no el repeteixin. D’aquesta manera el proper curs els temes seran, en principi, la Festa Major a cicle inicial, cultures del món a cicle mitjà i jocs tradicionals a cicle superior.
Més

Futur Parc Vallcarca-Penitents

Gimcana familiar en el marc del projecte del futur parc d’Anna Piferrer.

Mitjançant una activitat lúdica, volem recollir el que tenen a dir els nens i nenes del barri i les escoles, sobre el futur parc d’Anna Piferrer.

Proposem fer un joc a l’entorn del solar del futur parc, en el qual parlarem d’història i d’identitat, de la gent del barri i del que fan, del medi natural, d’accessibilitat i molt més.

Ens trobarem el dissabte 10 de novembre a les 11:00 hores als Jardins del Doctor Comas i Llaberia a l’av. Vallcarca i acabarem cap a les 13:00 hores davant del solar tot prenent un pica-pica.

Escola de famílies

El proper 7 de novembre a les 19,oo h a l’edifici de Primària, parlarem de com educar als nostres infants amb confiança no amb sobreprotecció, amb la periodista i escriptora Eva Millet.

Al  2016 va publicar  un llibre que va esdevenir un èxit de vendes: Hiperpaternidad, del modelo mueble al modelo altar i dos anys després, Millet escriu una segona part de les seves reflexions, consells i propostes: Hiperniños: ¿Hijos perfectos o hipohijos?

Comenta Millet en una entrevista a Vilaweb 14.03.2018 :  ‘Hem detectat que hi ha pares helicòpter, pares piconadora, pares guardaespatlles, pares mànager i pares entrepà’

 

 

XVIII Congrés Estatal de les Coop. d’ensenyament

Una representació de l’Escola Gravi vam participar al XVIII congrés de UECoE, l’espai que agrupa a les cooperatives d’educació a l’estat espanyol. Al costat d’altres escoles catalanes, membres de la Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya vam assistir els dies 17, 18 i 19 d’octubre a Santander. El lema del congrés era «Educar en todos los sentidos».

El congrés va tractar temes d’interès com poden ser la salut digital de les escoles, l’oratòria multisensorial o el relleu generacional.
Més