Habilitats psicològiques al Batxillerat

Intel·ligència Emocional

Des de fa uns anys, l’escola ofereix als alumnes de Batxillerat la possibilitat de realitzar uns tallers d’intel·ligència emocional.A principi de curs els alumnes de Batxillerat assisteixen a una conferència sobre Motivació i, més endavant, tenen l’opció de participar voluntàriament en els tallers. Es demana als alumnes interessats que es comprometin a assistir a totes les sessions programades.

Les sessions que configuren els tallers han anat variant d’un any a l’altre fins arribar a la fórmula actual: 5 sessions d’una hora i mitja, distribuïdes entre finals de novembre i principis de febrer. Es realitzen els dimarts o els dijous a la tarda, de 15.15h a 16.45h, per als alumnes de 1r de batxillerat, i els dilluns o dimecres, a la mateixa hora, per als alumnes de 2n de batxillerat, fent-ho coincidir amb les tardes sense classes dels respectius cursos.

20160112_153648

Els tallers estan presentats i dirigits per l’Oriol Mercadé i Canals, psicòleg del rendiment, director de AltRendiMent. L’Oriol estableix un paral·lelisme, molt adequat per als nois i noies d’aquesta edat, entre el rendiment acadèmic i l’esportiu.

A 1r de batxillerat el taller porta el títol:  “Intel·ligència emocional: La importància de dominar les emocions per poder estudiar“. Al llarg de les cinc sessions es treballa la percepció i la facilitació emocional, la comprensió i regulació emocional, l’autoconeixement, l’autoestima i les habilitats comunicatives i de lideratge. L’adquisició d’aquestes habilitats es fa necessària en un moment tan complex com l’adolescència, on l’estat emocional influirà positivament o negativa sobre la capacitat de l’estudiant.

A 2n de batxillerat, sota el títol, “Psicologia del rendiment acadèmic: No es qüestió d’aptitud sinó d’actitud!”, se simula l’entrenament mental dels esportistes d’elit, treballant la capacitat estratègica (planificació i anàlisi d’exàmens), la concentració, la confiança i autocontrol dels nervis i els hàbits de vida saludable.

Els coneixements adquirits i les tècniques assajades són aplicables a moltes situacions i pretenen encarar, amb millors garanties d’èxit, la incorporació de nous continguts i les seves relacions, les proves, les exposicions orals i els exàmens.

Podeu trobar més informació en aquest pdf.