Actualitat

El So a l’escola

Un bon projecte que tenim engegat els nois i noies de sisè i que també estem interessats tots els que estem a l’escola és el del «So, Soroll i Contaminació acústica» Ens plantegem amb aquest projecte reduir el soroll que fem a l’escola i ser conscients actuant i participant en la millora de la gestió sostenible d’un entorn col·lectiu important per a tots nosaltres.
El passat novembre, vam fer el taller Ssssplau. Primer, la Ivanna Rossell, ens va fer una bona introducció del so: què és, com es mesura, com es propaga… Després vam passar a fer diferents exercicis de mesurament acústic, vam analitzar el temps de reverberació d’una explosió de globus i també vam aprofitar per a mesurar el soroll de diferents espais (menjador, aules, pati…)

Informació interessant del taller

Vam treure tota una sèrie de conclusions interessants, buscant possibles solucions i compartint-les amb la resta dels nostres companys d’escola.
Una de les descobertes que hem fet, ha estat el soroll de les cadires, per això estem provant diferents sistemes per a reduir aquest soroll tan molest. «No ens adonem del soroll que fem i ens acostumem als ambients sorollosos: creiem que és normal, i no ho és»

De fet unes bones condicions acústiques ajuden a controlar l’estrès, aporten tranqui3litat i són beneficioses per a la salut.

Avui hem ampliat els nostres coneixements en el taller del so i acústica del Cosmocaixa. Ha estat un matí molt profitós i ara entre tots ssssplau reduïm el soroll !


← Tornar enrere