Comunicats ESO

Comunicat ESO 21 abril

Benvolgudes famílies Esperem i desitgem que continueu bé de salut i carregats/des de paciència, i que porteu el confinament el millor possible després de la notícia recent que s’allargarà, almenys, fins al 10 de maig.

Hem estat esperant directrius i notícies del Departament d’Ensenyament i el que podem dir, ara com ara, no és massa diferent del que ja sabíem abans de vacances pel que fa a Secundària.

La novetat més rellevant és que, a partir del 14 d’abril, les feines que l’alumnat presenti, hauran de ser avaluades i tindran una nota que formarà part de la 3a avaluació. Tot i això, cal recordar que les notes de curs, de manera excepcional i a causa de la situació que estem vivint, estaran basades en els dos primers trimestres, i que el que s’està fent actualment en cap cas no pot servir per baixar la nota, però sí per complementar i consolidar les competències que cal assolir a final de curs.

Les tasques que farem arribar i demanarem de manera telemàtica seran de caràcter competencial i no reproduiran el que faríem a les classes presencials, ni quant a intentar acabar temari ni tampoc amb la mateixa periodicitat, tal com marca el Departament i el sentit comú. En cap cas hem de portar les aules a casa. Els equips docents dels diferents nivells ens hem continuat reunint i la setmana passada vam fer una revisió i actualització de les nostres línies d’actuació com a etapa de Secundària.

Aquestes feines seran setmanals o en alguns casos també poden ser quinzenals o projectes que tinguin més durada, dependrà de l’àrea i del tipus de feina. Sigui com sigui, hi haurà un seguiment acurat per part del professorat. Aquest seguiment pot ser a través del mail (preguntes, dubtes…) o també es programaran classes presencials en les quals l’alumnat pugui connectar-se i parlar amb el professorat directament. En cap cas farem que els nois i noies es passin connectats les mateixes hores al dia que estarien a l’escola, no seria ni saludable ni lògic. Ara, més que mai, hem de fomentar l’autogestió en la resolució de feines, amb tots els mitjans que tenen al seu abast i els que el professorat els proporciona (links, explicacions teòriques, recomanacions…) així com l’organització i gestió del temps. Des dels diferents equips de treball centralitzem i compartim les feines, estem al cas del que cada setmana estan fent els alumnes i ja heu rebut notícies per part de tutoria en els casos que hi havia motius d’alerta per no presentar feines o treballs.

Ara cal anar recuperant també les matèries pendents de trimestres anteriors o del curs passat. Els i les docents estem enviant tasques específiques i informarem els alumnes particularment de com poden anar recuperant les matèries suspeses.

La primera setmana de maig celebrarem les reunions telemàtiques de preavaluació i al llarg de la segona setmana de maig rebreu un avís des de Secretaria que us comunicarà que ja podreu consultar a través de la plataforma Alexia els informes dels vostres fills i filles. La preavaluació funcionarà com en ocasions anteriors, avisarem d’aquells alumnes que no estan presentant feines o que no les presenten correctament, que no s’estan esforçant o que no es connecten a les trobades telemàtiques que el professorat convoca de manera obligatòria.

Sobretot, seguim prioritzant l’acompanyament de l’alumnat, estar presents, escoltar-los, contestar dubtes, però també neguits que puguin tenir de caràcter acadèmic o personal. La realitat ens diu que hem tingut contacte amb la totalitat de l’alumnat de Secundària i que, en casos que algú no havia donat senyals (casos comptats i de manera minoritària), hem insistit via tutoria posant-nos en contacte amb les famílies i hem pogut finalment comunicar-nos amb tothom. Sabem que algunes famílies esteu vivint moments especialment difícils, ja sigui per motius de salut, ingressos hospitalaris o pèrdues de familiars i gent propera a vosaltres, com també per com se succeeixen els dies a casa, amb nens, adolescents, teletreball o manca de feina. Situacions que resulten més o menys dramàtiques però, en definitiva, no fàcils per a ningú. Cal tenir present i no oblidar que els professors i professores no quedem exclosos d’aquesta realitat, lògicament, també som persones, amb família, amb nens i adolescents a casa, amb teletreball i estem patint també les conseqüències d’aquest virus que ens està afectant emocionalment i que fins i tot ja s’ha emportat gent estimada. Per això us volem demanar molta paciència i comprensió i tenir en compte que aquesta situació és nova  per a tothom i l’estem portant el millor que podem.

Aprofito per informar-vos que el servei JIP de l’Ajuntament de Barcelona, que setmanalment és present a l’escola i que és molt proper a l’alumnat a les hores del pati de divendres així com en l’organització de tallers i xerrades, ens han fet arribar la seva voluntat de seguir en actiu a través del correu electrònic o també via whatsapp en els mateixos horaris que oferien l’atenció al centre. Us adjunto la informació. La informadora és la Judit i aquí teniu les seves dades de contacte.


Pel que fa a la resta de serveis juvenils també us volem comentar un altre recurs que pot ser de gran utilitat en aquests temps:

 

Els punts “Aquí t’escoltem” i el Centre per famílies estan en actiu, oferint atenció individual per tal de potenciar el benestar emocional dels adolescents i famílies amb fills i filles adolescents en la situació de confinament actual. Per aquest motiu, a part dels canals habituals que s’utilitzen en cada districte a través dels mòbils i e-mail de cada ATE, s’ha activat un nou telèfon, el 601 641 056, per tal de poder acollir demandes d’adolescents i famílies durant la situació de confinament, actiu de dilluns a divendres de 10h-14h i de 16h-19h.

En aquest enllaç  en el web de Joves de  l’Ajuntament de Barcelona  trobareu informació detallada sobre com podeu contactar directament amb els serveis juvenils que mantenen l’atenció telemàtica. Mentre duri aquesta situació extraordinària, però, els i les professionals juvenils segueixen ben a prop vostre, ara més que mai, telemàticament!

Ja per acabar, recordeu que teniu el meu correu electrònic a la vostra disposició sempre que ho necessiteu, coordieso@gravi.com

Seguim!

 

Annabel Gamarra

Coordinadora de Secundària

Escola Gravi


← Tornar enrere