Colònies i viatges ESO

Colonies Eso Escola GraviLes colònies han format part, des de l’inici, del programa pedagògic de l’escola. Els objectius estan relacionats amb la convivència en un entorn no habitual, la potenciació de l’autonomia i el treball en un en medi no acadèmic.

Habitualment es realitzen durant el segon (3r d’ESO) i el tercer trimestre (1r i 2n d’ESO) i escollim cases que ofereixin activitats i serveis de qualitat i que s’ajustin al nostre programa d’estada. En la reunió de classe d’inici de curs s’exposen les previsions i activitats a les famílies. Caldrà que les famílies lliurin al centre una autorització específica de colònies signada per a poder participar i fer-se càrrec del cost de l’activitat amb els pagaments puntuals que preveu la Comissió Econòmica i el Consell Escolar.

La durada de les colònies és de tres dies. Són acompanyants pels mestres tutors i altres docents garantint la quantitat d’acompanyants que fixa la normativa o que requereix cada grup per tal que el desenvolupament de l’activitat sigui satisfactori.

Creixement personal

Colonies Gravi ESOEls beneficis de les colònies escolars com a eina educativa són múltiples: aprenen a desenvolupar-se lluny de casa, en entorns diferents dels habituals, aquest fet, els ajuda en el seu creixement personal, i passar uns dies sense els pares, amb el suport de companys de la mateixa edat, els ajuda a prendre decisions i a ser protagonistes de les seves pròpies accions.

Objectiu educatiu

Escola Gravi Colonies ESOTot i que les colònies tenen lloc fora de l’àmbit estrictament escolar i segueixen unes pautes diferents de les que es donen al centre, alinear els objectius de la sortida amb els de l’etapa educativa en què se situen els/les alumnes és clau. El principal criteri ha de ser que el que es fa durant la sortida aporti alguna cosa al currículum escolar dels participants reforçant aspectes treballats a classe com són la relació grupal i en el cas dels més petits un tancament de curs.

Alguns requisits

El monitoratge és el factor que marcarà la diferència, els monitors que conviuran amb l’alumnat durant la sortida, són professionals ben formats que tenen com a principal objectiu vetllar pels joves que hi participen.

Finalment només recordar que com afirmen des de la Fundació Catalana de l’Esplai les colònies esdevenen “un tresor del patrimoni educatiu català”, una experiència molt recomanable i sovint records inoblidables per als/les nostres alumnes.

1r ESO:

RunbinaResortslideBungalows1000_1Colònies de 1r ESO. Cambrils

Activitats:

Caiac, windsurf, vela.
Gimcana, cursa d’orientació.
Taller d’estels.

2n ESO:

RidolainaphpThumb_generated_thumbnailColònies de 2n ESO. A la Vall de Ridolaina, Bellver de Cerdanya (la Cerdanya)
Activitats:

Espeleologia.
Escalada.
Bicicleta de muntanya.
Cursa d’Orientació.

3r ESO:
Colònies de 3r d’ESO.
Finca Prades, Conca de Barberà (Baix Camp)
Activitats:

  • Descoberta de Montblanc –poble medieval-
  • Taller de tècniques d’orientació. Primers auxilis. Material de muntanya.
  • Excursió de natura fins al Mirador del Pla de la Guàrdia.

Colonies ESO Escola Gravi

4t ESO
El viatge final de curs de 4t d’ESO representa el tancament d’un curs, d’un cicle, i d’una etapa, la de l’escolaritat obligatòria. A partir d’aquest moment molts alumnes triaran camins diferents i el grup, format des de l’inici de l’ESO canviarà i en resultarà un altre de diferent. Per aquest motiu aquest darrer viatge té molts matisos emocionals per a l’alumnat i professorat.

En aquest viatge final sortim a l’estranger on l’alumnat i seguint amb el programa pedagògic i cultural de l’escola continua treballant la convivència, en un entorn diferent del de l’escola, i l’autonomia personal.

En la reunió de classe d’inici de curs s’exposen les previsions i activitats a les famílies. Caldrà que les famílies lliurin al centre una autorització específica del viatge signada per a poder participar i fer-se càrrec del cost de l’activitat amb els pagaments puntuals que preveu la comissió econòmica i el consell escolar.

La durada del viatge és cinc dies. Són acompanyants pels mestres tutors i altres docents garantint la quantitat d’acompanyants que fixa la normativa o que requereix cada grup per tal que el desenvolupament de l’activitat sigui satisfactori.

Viatge ESO Roma Viatge a Roma ESO